Search Results

Moloz alımı Çağrı Merkezimiz
0533 029 40 30



MOLOZ ALIMI ATIMI HATTI Moloz alımı Çağrı Merkezimiz
Kadıköy Moloz atık harfiyat toplama taşıma MOLOZ ALIMI ATIMI HATTI moloz alımı moloz atımı moloz taşıması molzo nakliyesi.
Nüfus: 553.670
Nüfus Yoğunluğu: 12.4222 kişi/km2
Yüzölçümü: 41 km2
Mahalle Sayısı: 21
Rakım: 18 m
Koordinatlar: 41°07'00, 29°54'00
İstanbul'un Anadolu yakasında, Kocaeli Yarımadası üzerindedir. Kuzeyinde Üsküdar ve Ümraniye, doğusunda Maltepe ilçeleri, güneyinde Marmara denizi vardır. Yüzölçümü 33 kilometrekaredir. Bugün Tunus'un bulunduğu yerde M.Ö. 825 yılında Sur şehrinden gelen Fenikeliler (Tyrienler) bir şehir kurmuş , sonraları Kartaca adını alan bu yerleşim merkezine "Karchedon" adı verilmişti.
Fenikeliler Kadıköy'e yerleşmeye başlayınca buraya "Yenişehir" anlamına gelen Chalkedon demişlerdir. Karchedon ve Chalkedon kelimelerinin ikisi de Fenike ismidir. Birbirine yakınlığı da gayet açıktır ve böylece Kalkedon'un bir Fenike şehri olduğu kanaati açıklık kazanır. Daha sonraki yıllarda İstanbul Türkler tarafından zapt edilmiş ve Kadıköy, Fatih'in ilk kadısı olan Hıdır Bey'e makam ödeneği karşılığı arpalık olarak verilmiştir. Böylece Kadıköy ismi yerleşip , günümüze kadar gelmiştir. Tam olmamakla beraber kısmen kesinlik kazanan şudur ki: M.Ö.685 yılında Korint'ten gelen Megaralılar Kadıköy'de gene M.Ö. 658 yılında bir başka Megariyen Kabilesi de BİZAS idaresinde Sarayburnu'na yerleşmişlerdir.
Bizas, yerleşim yerini tayin etmek için Delf şehrindeki kahinlere sorar ve "Körlerin karşısına yerleş! " önerisini alır. Bizas, Sarayburnu'na gelince yörenin güzelliğine hayran olur ve karşı tarafta yaşayan insanların bu güzel yer dururken Kadıköy'e yerleşmelerini körlükle vasıflandırarak, aradığı yerin Sarayburnu olduğuna inanır ve körler diyarı kabul ettiği Kadıköy'ün karşısına yerleşerek Bizans şehrinin nüvesini atar. İstanbul'un Bizas tarafından yerleşim merkezi olarak seçilmesinde Delf Kahinlerinin "Körlerin karşısına yerleş ! " efsanesi, bugüne kadar her kitaba geçmiş ve böyle kabul edilmiştir.
Kadıköy'ün kuruluşu, Bizans'tan, yani İstanbul'un kuruluşundan 17 yıl kadar öncedir. Kuruluş tarihi olarak M.Ö. 675 yılı kabul edilir.
Fikirtepe'den sonraki ilk yerleşme bugünkü Moda Burnu ile Yoğurtçu arasında kalan yerde kurulan Halkedon (Bakır ülkesi) olmuştur. Bu şehirden günümüzen herhangi bir kalıntı ulaşmamıştır. Fetih yıllarında küçük bir yerleşim birimi olan Kadıköy, fethi takib eden yıllarda da çok büyük bir gelişme göstermemiştir. Kadı Hızır Bey'in, bugünkü Osmanağa Camii'nin bulunduğu yere yaptırdığı cami, Osmanlı'nın buradaki ilk önemli yapısı olmuştur.
Kadıköy Moloz atık harfiyat toplama taşıma
Kadıköy'ün asıl gelişmesi, 19. yüzyılın 2. yarısında, Selimiye Kışlası, Haydarpaşa Askeri Hastanesi gibi önemli yapıların inşasından sonra başlamıştır. Özellikle 1857'de başlayan düzenli vapur seferleri Kadıköy'ü yerleşim için daha tercih edilir bir mevki haline getirmiştir. Kadıköy'ün bu özelliği günümüze kadar devam etmiştir.
1869'dan 1930'a kadar Üsküdar Sancağı'na bağlı olan Kadıköy, 23 Mart 1930'da ilçe yapıldı. İlçe sınırları içindeki Bahariye, Mühürdar, Moda, Göztepe, Erenköy ve Bostancı'da 1950'lere değin zenginlerin oturduğu bahçeli köşkler çoğunluktaydı. Ancak bunlar çok seyrek bir yerleşim dokusu oluşturuyordu. 1930'larda Kadıköy'le Bostancı arasında yeni yapılar belirdi. Eskiden yoğun bir bitki örtüsüyle kaplı olan bu kesimdeki Bağdat Caddesi ile demiryolu boyunca bahçe içinde iki katlı villalar inşa edilmeye başladı. 1950'lerden itibaren Kadıköy yıldan yıla büyük gelişmeler gösterdi, nüfusu arttı. Böylece 1960'lardan itibaren Göztepe, Erenköy, Caddebostan, Fenerbahçe, Suadiye ve Bostancı gibi semtler gün geçtikçe yazlık niteliğini yitirmeye ve kentleşmeye başladı. 1950'lerde iki yanında sanayi tesislerinin kurulmaya başladığı Ankara Asfaltı'nın (E-5 Karayolu) çevresinde gecekondu mahalleleri oluştu.
Kurtköy-Pendik-Kartal yöresinin sanayi alanı olarak belirlenmesi, ülkenin çeşitli kesimlerinden İstanbul'a göç edenler için Kadıköy ile çevresini çekici bir yerleşme yeri durumuna getirdi. 1965'te Kat Mülkiyeti Kanunu'nun çıkarılması, 1972'de de imar planının yapılmasıyla Bağdat Caddesi ve demiryolunun iki tarafındaki köşk ve villaların yemyeşil birer park görünümündeki bahçeleri parselasyona uğrayarak apartman arsalarına dönüştü.
1973'te Boğaziçi Köprüsü'nün açılması, nüfus dengesinde Kadıköy'ün ağırlık kazanmasına yol açtı. İstanbul kentinin iki yakası arasındaki ulaşımı kolaylaştırınca Kadıköy İlçesi'ndeki düzenli apartmanlarda oturmak çekici oldu. 1984'ten sonra Kadıköy-Pendik arasında açılan sahilyolu, kıyı kesimindeki son boş alanlarında tükenmesine yol açtı. İlçenin kuzeyindeki Küçükbakkalköy 1980'lere kadar kırsal nüfus yapısını korudu. 2009'da E-5 Karayolu'nun kuzeyindeki 7 mahalle Ataşehir adını alarak Kadıköy'den ayrıldı.
Kadıköy'de yaygın olan ekonomik etkinlik ticarettir. Kadıköy Çarşısı, Altıyol, Bahariye ve Bağdat caddeleri, ticari hareketliliğin yoğun olduğu yerlerdir. Kültür, sanat, spor, eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, Anadolu’yu İstanbul’a bağlayan önemli karayollarıyla, Haydarpaşa Garı’ndan başlayıp yurda yayılan demiryoluyla İstanbul’un en önemli ilçeleri arasındadır.
Kadıköy'de Oturmuş Tarihi Şahıslar:
446 yılında II. Teheodes Kadıköy'de oturdu. II. Konstantin döneminde Kadıköy'de yapılan sarayın güzelliğinden Villehardouin uzun uzun bahseder. Yeri tam olarak bilinmemekle beraber Yeldeğirmeni sırtlarında olduğu tahmin edilmektedir. Zira burada yapılan apartmanların temel kazılarında çok kalın duvar kalıntılarına rastlanmıştır. Eflatun'un talebelerinden Ksemokrates M.Ö. 4 yılında Kadıköy'de doğmuştur. O zamanlar Kadıköy kalabalık değildi; ama Boğazları ve Anadolu yakasını içine alan bir hükümet merkeziydi.
Bizans İmparatoru Jüstinyanüs ve eşi Theodora Fenerbahçe'de yaptırdıkları sarayda yılın önemli bir bölümünü geçirirlerdi. Bizans'tan sonra Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve onu takiben bazı padişahlar Fenerbahçe'deki Şadırvan Köşkü'nda yaz mevsimlerinde oturmuşlardır.
Kadıköy Belediyesi:
Belediye Başkanı: Selami Öztürk (CHP)
Adres: Hasanpaşa Mah. Fahrettin Kreim Gökay Cad. No:2 Kadıköy İstanbul
Telefon: 444 55 22
Santral: 0216 542 50 00
Faks: 0216 414 38 85
Web Site: www.kadikoy.bel.tr
Kadıköy Kaymakamlığı: Kaymakam: Hasan Karahan
Adres: Bahariye Cad. Kuzu Kestane Sok. Kadıköy İstanbul
Telefon: 0216 338 52 90
Faks: 0216 349 55 42
We have found 4 items matching your search.
fallback-no-image-15

Çuvallı moloz atımı harfiyat atık toplama taşıma 0533 701 78 57

  • 1,950 user views 0 reviews

0533 701 78 57 İstanbul moloz alımı ekibi olarak istanbulun tüm ileçelerine çağrı mezkezimizden bize ulaşılması ile molozlar

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
fallback-no-image-16

Çuvalsız moloz atımı harfiyat atık toplama taşıma 0533 701 78 57

  • 1,859 user views 0 reviews

0533 701 78 57Çuvalsız moloz alımı yapılan İstanbul moloz alımı ekibi olarak istanbul’un tüm ileçelerine çağrı mezkez

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
fallback-no-image-17

Duvar beton yıkım kırım 0533 701 78 57

  • 1,402 user views 0 reviews

0533 701 78 57 Duvar Yıkım Kırım Ustası, 0533 701 78 57Hafriyat, inşaat, bizim işimiz.20 yıldan bu yana yıktığımız inşaat

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
fallback-no-image-18

Tadilat harfiyat iÅŸleri 0533 701 78 57

  • 1,829 user views 0 reviews

0533 701 78 57 Duvar Yıkım Kırım Ustası, Hafriyat, inşaat, bizim işimiz.20 yıldan bu yana yıktığımız inşaatlar taşığı

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Uydu sistemleri Öztoprak İstanbul Nakliyat Cati Ustasi Evden eve nakliyat Kamyonet nakliye İstanbul Nakliye İstanbul Moloz Hattı İkinci El Eşya Alanyerİkinci El Eşya Alan yerler Çatı Yapım Ustası Otomatik Kepenk İstanbul Çatı İzolasyon Moloz Hattı istanbul Web Tasarım bahçelievler Web Tasarım Web Tasarım ajansı Şehir içi Ambar Nakliye istanbul Nakliye taşıma İstanbul Çatı Yapım Ustası Çatı Yapım Ustası Çatı izolasyon Ustası Kiralık 1cx Mini Kepçe Bobcat Ekskavatör Çatı Ustası İzolasyon Yüksel Çatı ustası Mermer Silim Taş Fırın Kara Fırın Ustası Budino Temizlik İnternet Reklam Beton Silim Ergenler Demir Doğrama Berra Web Tasarım Beton Zemin Silim BGR Nakliye Büşra Spot Umut Cam Filmi istanbul Cati Ustasi Çatı ustası Esenyurt Kepenk Monoray Vinç Efe Çatı ustası Efe nakliye Bursa oto kiralama Rent A car Eyüpsultan evden eve nakliyat plastik enjeksiyon Bahçelievler spot eşya Mermer Honlama Silim Kara fırın taş fırın ustası İkinci El ev eşyası Alan yer Mimar Firma istanbul çatı tadilat istanbul zemin silim Bras nakliyat Seyhan çatı ustası istanbul ankara arası nakliye istanbul nakliye istanbul uygun çatı istanbul uzman çatı istanbul moloz hattı moloz alımı istanbul duvar beton yıkım kırım ekibi istanbul ankara arası ambar nakliye poliüretan enjeksiyon uygulama ustası izolasyon Yorulmazlar Çatı ustası Yorulmazlar Yapı market Malzeme Satışı

Call Now ButtonARAMA BUTONU
web tasarim İstanbul Nakliyat Trakya Ekspres Evden Eve NAkliyat perdeci Moloz Hattı URL web TR firma rehberi google reklam link ekle Firma Rehberi ŞEHİR İÇİ NAKLİYAT web sitesi Link Ekle Url Ekle Google Adwords . web sitesi tasarim . . .web tasarimi.. Bursa Oto KiralamaBursa Rent A Car Şehirler Arası Nakliyat